Roos van Oosterhout is 26 jaar en werkt via het Medical Traineeship van BKV als ANIOS ouderengeneeskunde. Roos is een jonge basisarts die weloverwogen koos voor het vak. “Ik vond het menselijk lichaam altijd al interessant. De manier waarop het functioneert én soms juist minder goed functioneert als mensen ziek zijn. Omdat ik bij vakken als biologie de sociale kant miste en het helpen van mensen heel fijn vond, koos ik er uiteindelijk voor om geneeskunde te studeren”, vertelt Roos.

Na een tijdelijke bijbaan bij de GGD-GHOR tijdens de COVID-19 pandemie kwam ze via BKV bij het Medical Traineeship. Voor Roos betekent het Medical Traineeship dat ze zich niet alleen ontwikkelt als arts, maar ook als persoon. Naast het werken als ANIOS, kun je jezelf ontplooien op een geheel ander vlak.

Iprove

Dat is iets waar Iprove helemaal op aansluit. “Iprove is een goede manier om bewust bezig te zijn met je ontwikkeling als arts”. Het valt haar op dat je tijdens je opleiding veel met je ontwikkeling bezig bent, net als tijdens je specialisatie. Maar in de tijd daartussen eigenlijk niet. Terwijl je tijdens je ANIOS periode juist ook bezig bent met jezelf ontwikkelen. Iprove geeft je net dat steuntje extra om actief bezig te zijn met je opleiding en ontwikkeling als basisarts.

“Daarnaast is het ook heel waardevol als je gaat solliciteren, voor een baan of voor een vervolgopleiding als specialist. Je hebt het bewijs van wat je kan gedocumenteerd. Je kunt daardoor ter voorbereiding terugkijken naar je portfolio en alles wat je gedaan hebt. Zo ga je veel zekerder een sollicitatiegesprek in”.

Het grootste voordeel van Iprove is volgens Roos: “Het is handig, online, je hebt altijd toegang en het is een goede manier om te laten zien wie je bent en wat je kunt. Je staat veel meer stil bij je ontwikkeling en je hebt een gemakkelijke tool om dit te documenteren”.

Iprove geeft je de mogelijkheid om je leerdoelen te formuleren én te laten beoordelen. Hierdoor biedt het je de ideale voorbereiding voor je vervolgopleiding.

“Ik hoop dat Iprove de nieuwe norm wordt voor alle basisartsen om bewuster bezig te zijn met hun ontwikkeling. Ik hoop ook dat het de nieuwe norm wordt voor hun supervisors, de specialisten, om extra stil te staan bij de ontwikkeling van basisartsen.  

Voor nu heeft Roos haar plek op de werkvloer helemaal gevonden. Naar eigen zeggen is geen dag hetzelfde. Haar zorgplezier vindt ze in het contact met patiënten. “De mensen in een verpleeghuis hebben vaak ontzettend veel levenservaring én humor. Ze vertellen graag de meest bijzondere verhalen. De vreugde die ik daaruit haal, neem ik mee in de zorg voor hen”.

Lees hier Roos haar ervaringen met Iprove!

“… Tegelijkertijd vertelde ze me dat de medische termen die ik gebruik niet altijd worden begrepen. Voordat ik deze feedback kreeg deed ik al mijn best om ingewikkelde jargon te vermijden, maar door deze feedback vraag ik nu ook actief of alles duidelijk is en leg ik ook regelmatig uit mijzelf medische begrippen uit. In het tijdsbeslag van tien minuten ben ik wijzer geworden over hoe mijn stijl van visite lopen overkomt op de verpleging en kan ik deze informatie gebruiken om mezelf te verbeteren… “